Hirdetés

Ezentúl bünteti a Starlink azokat, akik túllépnek egy bizonyos adatforgalmi határt



|

Nincs mese, gátat kell szabni a felelőtlen netezgetésnek, különben az egész hálózat látja kárát.

Hirdetés

A hajókon, repülőkön hódít, és hamarosan a lakóautók is beköthetik Elon Musk vezeték nélküli, műholdas internetét, a "sima" lakossági felhasználókat azonban már korlátoznia kell a Starlinknek, annyian vannak és annyit neteznek. Bejelentették:

annak, aki átlépi a havi egy terabyte adatforgalmat, lassítják a netét.

A "soft cap" tehát nem elzárást jelent, hanem azt, hogy az elsőbbségi csomagból (Priority Access) átkerül az alapcsomagba (Basic Access) az, aki ennél több adatot tölt le és fel. A korlátozás csak az amerikai és kanadai ügyfelekre vonatkozik, és rájuk is csak csúcsidőben: éjjel 11 és reggel 7 óra között az addigi adatforgalomtól függetlenül mindenki gyorsan netezhet.

Hirdetés

Ezzel párhuzamosan bevezetik a forgalommérőt, azaz az előfizetők követhetik majd, hol járnak éppen.

A vállalat szerint a korlátozás a lakossági ügyfelek 10 százalékát érinti: ők azok, akik túl szokták lépni az 1 TB-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.