Hirdetés

Ezerkettőszáz wattot is képes felemészteni ez az RTX 4090



|

Kettő darab 16 tűs tápcsatlakozó kell ahhoz, hogy rendeltetésszerűen működjön, és hamarosan akár mi is megvásárolhatjuk.

Hirdetés

Miközben az AMD éppen arra készül, hogy végre a piacra dobja az RTX 4080 két kihívóját, az RX 7900 XT-t és az RX 7900 XTX-et, az Nvidia legdurvább modellje, az RTX 4090 továbbra is kihívó nélkül a legerősebb videokártya ma a piacon. Az Ada Lovelace generáció zászlóshajója egészen megdöbbentő rekordokat állít fel, hamarosan pedig akár a mi otthonunkban is figyelhet egy erre alkalmas, felturbózott verzió.

Csak bírjuk kifizetni valahogy.

Hirdetés

A VideoCardz értesülései szerint a Galax azt tervezi, hogy a halandó gamereknek is elérhetővé teszi az RTX 4090 Hall of Fame két verzióját, az OC Labet és az OC Lab Plust. Ez a két modell a legvastagabb és legerősebb RTX 4090-ek között van számon tartva, hiszen a hűtésük egészen megdöbbentően hatalmas, amit három óriás ventilátor segít. Ez a két szörnyeteg

2 darab 16 tűs csatlakozón keresztül szívja fel az energiát, alapos terhelés alatt akár 1200 wattot.

A legmeglepőbb, hogy egyszere két ilyen variáns is elérhetővé válik, bár nincs sok különbség köztük, mindössze annyi, hogy az OC Lab Plus 30 MHz-el nagyobb magórajellel dolgozik. Árról és elérhetőségről természetesen még semmi hír, az azonban már most ismert (és szomorú), hogy a firmware, ami a videokártyákon lesz, a két 16 tűs tápcsatlakozó maximális teljesítményének a közelébe se engedi majd a fogyasztást. Ez mondjuk nem meglepő, tekintettel arra, hogy alapvetően ezek a verziók csak a profi OC-s arcoknak készültek.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.