Hirdetés

Ezért is nagy durranás az új Intel chip



|

Az Intel Lakefield chipek több szempontból is különlegesek, és egyes remek tulajdonságaikat nem is annyira reklámozták még.

Hirdetés

Nemrég érkezett meg az Intel két első Lakefield processzora, amelyek egy új korszak kezdetét jelentik. Ennyi új technológiát legalább egy évtizede nem zsúfoltak új, végfelhasználóknak szánt processzorba. A Core i3-as variáns az első x86-os processzor 5 maggal, és az első, amely 3D-s rétegzést használ (Foveros), valamint amelybe LTE-modemet integráltak. A második legalacsonyabb a TDP-je továbbá, és frekvenciaemelésben az élen jár, tehát az Intel a kínálatát tekintve több szempontból is büszke lehet rá. 

Hirdetés

Azt már jóval kevesebbszer hallani, hogy ez a chip négy darab 4K-s monitort is tud kezelni 60 Hz-en, két belső és két külső felosztásban, de a konfigurációról mindig a gyártók döntenek. 

Azt sem reklámozták eddig, hogy a chip hat kamerát is támogat, amelyekből négy egyszerre működhet. Elvileg a kamerák képminősége is sokat javulhat a laptopokban. Mindennek hála ideális választás lehet egy olcsóbb HoloLenshez vagy éppen ultrakönnyű laptopokhoz. Az viszont biztos, hogy eleinte csak prémium modellekben lesznek ilyen lapkák. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.