Hirdetés

Ezért lett Ryzen 5000 az AMD Ryzen 4000 szériából



|

Sokakat meglepett az új asztali AMD processzorok névváltása, de a gyártó célja az volt, hogy egyszerűsítse a helyzetet.

Hirdetés

Meglehetősen összekavarta a névadási dolgokat a Zen 3-mal az AMD, pedig eddig sem volt minden teljesen egyértelmű. A népszerű Ryzen 3000-es chipek után joggal hihettük volna, hogy a Ryzen 4000 széria jön az asztali gépekbe, azonban a Ryzen 9 3900X-et nem a Ryzen 9 4900X váltotta, hanem a Ryzen 9 5900X. És úgy általánosságban a Ryzen 5000 sorozat, a 4000 kimaradt. Mindez pedig külön meglepő annak fényében, hogy az utóbbi időben nagy sikert ért el a Ryzen 4000 széria a laptopok mezőnyében. 

Hirdetés

Az AMD azért változtatott, hogy kevésbé legyen zavaros a helyzet. Hol is tartunk pontosan? A Zen mikroarchitektúránál kezdődött igazából minden, ahogy az látható a táblázatból. Először az extra grafikus magok miatt (laptopoknál) kavarta meg a helyzetet az AMD. 

A helyzet az Intelnél sem sokkal jobb, azt viszont megtippelni sem lehet, mi lesz a neve a mobilos Zen 3 chipeknek. A kódnév Cezanne állítólag, az viszont csak találgatás, hogy Ryzen 5000 vagy 6000 lesz-e a sorozat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.