Hirdetés

Ezért nincsenek új driverek a mobilos Ryzen chipekhez



|

Sokan hiányolják a frissítéseket a laptopokba szánt Ryzen chipekhez - az AMD most reagált a panaszokra.

Hirdetés

Az AMD számára egyre fontosabb a laptopok piaca, ennek megfelelően egyre jobban figyel a mobilos Ryzen chipekre, és egyre többször hozza fel azokat, ha pénzügyi témákról van szó. Emiatt aztán elég meglepő, hogy a laptopokba szánt Ryzen lapkák driveres támogatása katasztrofális. 

Hirdetés

Vannak olyan Ryzen (Raven Ridge) alapú notebookok, amelyek több mint egy év alatt egyetlen driverfrissítést sem kaptak. 

A felhasználók mostanában sokat panaszkodtak erre a Redditen, végül az AMD hivatalos fiókon keresztül válaszolt. A cég szerint a gond az, hogy a drivereket általában konkrét OEM platformokra szabják, és a generikus APU grafikus driverek kiadása gyenge felhasználói élményt eredményezne, ha azok mindegyik mobilos Ryzen chippel szerelt rendszeren megjelennének. 

Az AMD leszögezte, hogy igyekeznek nyomást gyakorolni az OEM-ekre, hogy gyakrabban adjanak ki Ryzen Mobile grafikus drivert, lehetőleg 2019-ben már egyenesen kettőt. 

A TechPowerUp szakértője szerint az AMD magyarázta nem állja meg a helyét, mert az OEM-ek nem testre szabott chipeket vásárolnak az AMD-től, hanem mind ugyanazt a lapkát használják. A testre szabás általában kimerül a hozzáadott vagy elvett funkciókban és a logókban, ami gyakran eleve ront az élményen. Az egyes alkatrészek eltérései pedig nem magyarázzák a dolgot, elvégre az asztali rendszerek is mind-mind más tárhelyet vagy monitort használnak. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.