Hirdetés

Ezért olyan fantasztikus a Google Earth 3D-ben



|

A Google elárulta a 3D-s képtár és a Pixel élő háttérképének a titkát.

Hirdetés

Egy ideje már használható az új Google Earth, amely 3D-ben is sokat erősített. Az új 3D-s gomb a lapos műholdképekből könnyen látványos képet varázsol - persze nem mindenhol egyformán látványos az eredmény, de a 3D-s nézet gyakran igen lenyűgöző lehet. 

Hirdetés

Mi a titka a Google Earth részletes képanyagának (és a Pixel készülékek élő hátterének)? A Google egy videóban mutatta meg. 

Mivel a műholdak egyelőre (szerencsére) nem képesek a nagy távolságból nagyon részletes képeket készíteni, ezért a Google repülőgépek segítségével készített légifelvételeket, hogy a komolyabb zoomolást is lehetővé tegye. A repülőkre összesen 5 kamerát rögzített, amelyek balra, jobbra, hátra, előre és lefelé is fényképeztek. 

A döbbenetes mennyiségű képet a Google utána erős szerverekre dobja, amelyek fejlett, mesterséges intelligencia-alapú algoritmusokkal változó mélységű térképeket készítenek. Ezek összeillesztése után készül el egy automatikus, 3D-s rekonstrukció a helyről, vagyis egy háló. A végső lépésben ezt textúrázzák, vagyis töltik fel a hálót a fotókkal. Egyes helyekre persze nagyobb figyelmet fordítanak, mint másokra - de folyamatosan dolgoznak a fejlesztéseken. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.