Hirdetés

Ezt a gépet szánja a robotok agyának az Intel



|

399 dollárért vihető az Euclid fejlesztői csomag, amely egy Atom processzorra alapoz.

Hirdetés

Bár az Intel már nem gyárt több Atom processzort okostelefonokba, táblagépekbe vagy laptopokba, az öregedő Atom x7-Z8700 Cherry Trail lapka azért még lehet hasznos. 

Hirdetés

Erre épít ugyanis az Intel Euclid fejlesztői csomagja, amely robotokhoz készült. Gyakorlatilag egy apró linuxos gépről van szó, amelybe több szenzort és kamerát is elrejtettek. Ezeknek hála a gép az építendő robot agyaként szolgál, vagy ha valaki az adatokat egy erősebb gépen dolgozná fel továbbítva, akkor a robot szemeként. 

A Cherry Trail processzor mellett a gépben 4 GB RAM, 32 GB tárhely, 802.11n-es WiFi, Bluetooth 4.0, GPS, USB 3.0, microUSB, microHDMI és egy 2000 mAh-s akku találhatóak. 

Adott továbbá az Intel RealSense ZR300 kamerarendszer, amely a mélységérzékelés mellett a mozgáskövetéssel is boldogul. Van fény- és közelségérzékelő, valamint mozgásérzékelő szenzor, gyorsulásmérő, digitális iránytű és giroszkóp. A további szenzorok a magasságot, a páratartalmat és hőmérsékletet is figyelik. 

Kis túlzással egy Intel Compute Stickről van szó, ami a környezetére is képes figyelni. Van továbbá egy 1 wattos mono hangszórója, zajszűrős mikrofonja, és robotikára felkészített Ubuntu 16.04 fut rajta. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.