Hirdetés

Ezt kell tudnia a 8K-s tévéknek



|

Bár még a 4K sem terjedt el igazán, a Consumer Technology Association máris összerakta a televíziókra vonatkozó 8K-s szabványt.

Hirdetés

Manapság már nagyon könnyű 4K-s monitort és tévét vásárolni, azonban a szakértők egyetértenek abban, hogy a 4K még mindig nem igazán terjedt el, vagyis egyáltalán nincs mindenkinek 4K-s tévéje és monitorja. 

Hirdetés

A 8K azonban megállíthatatlanul közeleg, a Consumer Technology Association pedig máris összerakta a tévékre vonatkozó 8K-s szabványt. 

A szabvány igazából a 8K-s megoldások megjelenését bátorítja, és minden jelenleg már piacon lévő 8K-s tévé megfelel ennek. A 8K-s szabvány elég konkrét. Ahhoz, hogy egy tévé 8K-s legyen, 7680 x 4320-as felbontást kell használnia, támogatnia kell a 24, 30 és 60 FPS melletti tartalomkezelést, a 10-bites színeket, a HDR-t, a HDCP 2.2-t és a 8K-s felskálázást a régi tartalmakhoz. 

Természetesen a 8K-s tartalmak még annál is sokkal lassabban jelennek majd meg, mint a 4K-s tartalmak. Furcsa módon a tartalmak elérhetősége egyáltalán nem követi a technológia fejlődését ilyen szempontból. Addig is legalább tökéletesíthetik a technológiát a gyártók, és mire lesz itt-ott 8K-s tartalom, a vételárak is lentebb mehetnek. 

A 8K Ultra HD logót 2020 januártól használhatják a gyártók. A CTA szerint Amerikában már idén 175 000 ilyen tévé talál gazdára, 734 millió dollárnyi bevételt generálva. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.