Hirdetés

Ezt tudja az USB 3.2



|

A régi USB-kábelekkel is működik majd az új szabvány, ami sajnos még zavarosabbá teszi az összképet.

Hirdetés

Az USB-s szabványok mögött álló csoport bemutatta a következő specifikációt, ami értelemszerűen gyorsabb adatátviteli sebességeket hozhat - akár kétszeres gyorsulást is elérhetünk majd. 

Hirdetés

Az USB 3.2 ugyanis két sávon támogatja az 5 vagy a 10 Gbps-os működést. Sajnos eltérést csak az vesz majd észre, aki új okostelefont, táblagépet, számítógépet (vagy más eszközt) vásárol, ami már USB 3.2-képes. A jó hír viszont az, hogy a régebbi USB-kábelekkel is működik majd az új szabvány. 

Persze nem minden kábel lesz kompatibilis - kizárólag az USB-C típusúak. Csak ezek támogatják a többsávos működést, a régebbi USB-A, miniUSB és microUSB típusok nem. 

Maga az USB-C csatolófelület pedig nem fedi fel, hogy az egyes eszközök valójában milyen szabványra építenek. USB-C-vel ugyanis használható az USB 2.0, az USB 3.0, az USB 3.1, a Thunderbolt 3, és hamarosan az USB 3.2 is. 

Az USB 3.2 technikailag a 20 Gbps-os sebességet is lehetővé teszi, persze a valódi maximum jó eséllyel másképp alakul. A legjobbat továbbra is a Thunderbolt 3 nyújtja, amely 40 Gbps-os sebességeket is támogat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.