Hirdetés

Ezt tudjuk a Sapphire Radeon RX 590 NITRO+ videokártyáról



|

Újabb szivárgások kerültek elő a Sapphire Radeon RX 590 NITRO+ Special Edition grafikus vezérlőről.

Hirdetés

A Sapphire jelenleg is dolgozik a közelgő Radeon RX 590 videokártya prémium változatán, aminek a neve majd Radeon RX 590 NITRO+ Special Edition lesz. 

Hirdetés

Nemrég újabb anyagok szivárogtak ki a kártyáról, amelynek a belső SKU-kódja 11289-01 lesz. Az adatok alapján a Radeon RX 590 valóban 2304 stream processzorral rendelkezik majd, akárcsak a Radeon RX 580. Ehhez hasonlóan szintén 8 GB GDDR5-ös memóriát kínál majd, 256 bites memóriabusszal. Az újdonságot a megújult hőkezelés jelenti majd, hála az új, 12 nm-es FinFET gyártástechnológiának. 

A Sapphire Radeon RX 590 NITRO+ Special Edition két eltérő profillal rendelkezik majd. Valószínűleg ezeket a hardveren keresztül lehet majd váltani, két BIOS segítségével. Az első profil neve NITRO+ Boost, ennél a GPU 1560 MHz-en ketyeg, a memória pedig 8400 MHz-en. 

Silent Mode-ban azonban a GPU órajele 1545 MHz-re csökken, a memóriáé pedig 8000 MHz-re. A ventilátorok beállításai változatlanok. A légkavaró kikapcsolva marad, amíg a GPU nem melegszik 54 Celsius-fokra. A nominális sebességet 75 Celsius-fok mellett éri el a hűtőegység, ki pedig 45 Celsius-foknál kapcsol. A nominális sebesség 2280 RPM, a maximum pedig 3200 RPM. 

Az új grafikus vezérlő nagyon hasonló dizájnt használ, mint a Radeon RX 580 NITRO+ Limited Edition. A levehető hűtőventilátorok alatt sűrű alumínium hűtőborda található, egy pár 8 milliméteres hőcsővel. A kártya egy 6-tűs és egy 8-tűs PCIe csatlakozón kapja az energiát. A kártya vételára továbbra is ismeretlen, de Kanadában nemrég 499 dollárért bukkant fel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.