Hirdetés

Ezt tudjuk eddig az Intel Core i7-1065G7-ről



|

Elvileg egy 65 wattos Ice Lake szériás processzorról van szó, ami nemrég remekelt a GeekBench-en.

Hirdetés

Az Intel Core i7-1065G7 processzoráról már többször volt szivárgás, a HP Spectre x360 és a Dell XPS 13 7390-es gépeiben is felbukkant már. Azt már tudtuk, hogy egy 4-magos Ice Lake chipről van szó, ami 8-szálas, és 15 wattos TDP jellemzi. 

Hirdetés

A SiSoftware adatbázisába felkerült információk alapján azonban a TDP egészen 65 wattig emelhető. Ez óriási érték, ha figyelembe vesszük, hogy egy U szériás chipről van szó. A mostani adatok megerősítették a korábban is említett maximális 3,9 GHz-es órajelet, illetve az L2 és L3 cache 2 és 8 MB-os méreteit. 

Korábbi szivárgások alapján a Core i7-1065G7 alapértelmezetten 1,5 GHz-es órajellel dolgozik majd, ami jelentős mértékben alacsonyabb a Whiskey Lake CPU-knál megszokottnál. Az alacsonyabb órajel mellett elérhető jobb hatásfok valószínűleg a 10 nm-es FinFET technológiának köszönhető.

Egy- és többmagos teljesítményben mindenesetre nagy előrelépésre számíthatunk a Core i7-8565U-hoz mérten. Azt még nem tudni, hogy a 10 nm-es technológia milyen további előnyöket hoz magával. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.