Hirdetés

Ezúttal 110 000 eurót ért egy régi Apple gép



|

A vártnál kisebb összegért talált gazdára a ritka Apple-1-es gép.

Hirdetés

Új gazdára talált egy németországi aukció keretében egy ritka, még működőképes Apple-1-es számítógép, amit még Steve Jobs garázsában építettek. 

Hirdetés

Mindössze 200 darab ilyen gépet készített még 1976-ban Steve Jobs és Steve Wozniak. A gépért John Dryden, egy kaliforniai szoftvermérnök kevesebbet kapott a vártnál. 

110 000 eurót kapott a gépért, pedig az aukció szervezői 180 000 - 300 000 euróra számítottak, főleg, hogy tavaly augusztusban egy modellt 815 000 dollárért, 2014. októberében egy másikat 905 000 dollárért vittek el. 

A tulajdonos nehéz szívvel vált meg a géptől, amihez megvolt az eredeti blokk, a kezelési útmutató, illetve jegyzetek a telefonos beszélgetésről, amit 1977-ben Wozniakkal folytatott. 

Az aukciósház véleménye szerint az alacsony ár azt jelzi, hogy a Steve Jobs pályafutásának végén kezdődött, és még a halála után is tartó hype a végéhez ért; immáron kezd minden a normál szintekre visszatérni. 

A becslések szerint még 50-60 Apple-1-es gép létezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.