Hirdetés

Komoly fejfájást okozhat az NVIDIA-nak a Radeon RX 3080 XT



|

A Navira építő Radeon RX 3080 XT állítólag alaposan megszorongatja majd a GeForce RTX 2070-et.

Hirdetés

Míg egyes források arra számítanak, hogy az AMD új, 7 nm-es Navi GPU-i az idei E3-on debütálnak, addig az AdoredTV érdekes részleteket közölt a Radeon RX 3080 XT videokártyáról. 

Hirdetés

Elvileg a Radeon RX 3080 XT a Navi 10-re építkezve 56 számítási egységet kínál majd, 8 GB GDDR6-ös memóriával, 190 wattos TDP-vel. A teljesítménye megegyezik majd azzal, amit a GeForce RTX 2070 tud. A vételára 330 dollár lehet, vagyis ha minden igaz róla, akkor alaposan megszorongatja az 599 dolláros GeForce RTX 2070-et. 

Korábbi jelentések szerint a Navi valószínűleg még a GCN-re épít, vagyis komoly fejlődés nem várható fogyasztás és energiahatékonyság területén. 

A frissebb információk szerint pedig a korai Navi mintadarabok nem tudják elég magasan tartani az órajeleket, még a Vega 20 szintjét sem érik el. Amikor mégis, akkor pedig komoly hőproblémák és fogyasztási gondok vannak vannak. Az AMD ezek miatt akár csökkentheti is az órajeleket, a csúcskategóriás Navi 20 termékeknél mindenképp. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.