Hirdetés

Fekete-fehér móddal újítanak a BenQ monitorok



|

Úgynevezett ePapír módot kapnak a jövőbeli BenQ monitorok, amelynek hála fekete-fehér megjelenéssel könnyíthetik meg az olvasást.

Hirdetés

Az elektronikus tintát használó monitorok jelenleg elképesztően drágák. A BenQ úgy döntött, hogy mutat egy egyszerűbb és olcsóbb megoldást azoknak, akik zavartalan olvasási élményre vágynak a monitor előtt. Éppen ezért a jövőbeli BenQ monitorok egy úgynevezett ePapír módot kapnak, vagyis fekete-fehérben jelenítik meg a tartalmakat. 

Hirdetés

Természetesen a valódi E Ink kijelzők előnyeit nem tudja ilyen formában kínálni a gyártó, de ezek a monitorok sokkal olcsóbbak, már 150 dollártól elérhetőek. 

A BenQ GL2780 például egy 27 hüvelykes, full HD-s TN LCD panelt használ, 75 Hz-es képfrissítéssel, 250 nit fényerővel és sztereó hangszórókkal, mindössze 180 dollárért. Ezért villódzásmentes technológia, kevesebb kékfény-kibocsátás, és a színtévesztőknek segítő mód is jár. 

A GL2480 pedig 24 hüvelykes, és már csak 150 dollár. Ebből a beépített hangszórók mindenesetre hiányoznak majd. 

A BenQ újítása bár hasznos, többen kritizálták, hiszen megtévesztő. Az ePapír mód ugyanis nem egyenlő az E Ink kijelzőkkel. Ez utóbbiaknál nincs szükség háttérvilágításra, energiát pedig csak akkor fogyasztanak, ha változik a kép. Közvetlen napfényben is jobban olvashatóak, hosszabb üzemidőt is kínálnak. A BenQ azonban csak fekete-fehérré változtatja a képet. Előnye azért ennek is van, ráadásul még a Google is épített szürkeárnyalatos módot az Android 9 Pie-ba, hogy az okostelefon emlékeztesse a használóját: ideje letenni a mobilt, és aludni menni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.