Hirdetés

Felbukkant a GeForce GTX 1650 Ultra



|

Online listázták a be sem jelentett NVIDIA GeForce GTX 1650 Ultra videokártyát, de sok körülötte a kérdés.

Hirdetés

A kínai SZGalaxy weboldalán arra utaló jeleket találtak, hogy az NVIDIA egy új GTX-es videokártyán, a GeForce GTX 1650 Ultrán dolgozik. A Galax gyártású kártya a jelek szerint meglévő lapkát használ, 896 CUDA magot és 6 GB, 128 bites GDDR6-os VRAM-ot kínál 12 Gbps-os sebességgel, 1590 MHz-es GPU órajellel (boost mellett), DVI, HDMI és DisplayPort csatlakozókkal. Ultra szó ide vagy oda, a normál GTX 1650-hez képest igazából csak több VRAM-ról beszélhetünk, hiszen a GTX 1650 Super például 1280 CUDA magot és 1725 MHz-es boost órajelet kapott. 

Hirdetés

Az NVIDIA valószínűleg a TU106-os, kimaradt chipeket mentené ezzel a GTX 1650 Ultrával, letiltott ray tracing és tensor magok mellett, kedvezőbb vételárral. 

Az ultra szó elvileg többet kellene ígérjen, mint a super, de jelen esetben nagyjából ugyanolyan teljesítményt kaphatunk, mint a sima GTX 1650-nél, legalábbis erre számítanak a szakértők. Hiába van ugyanis több memória, a magok hiánya visszafogja a teljesítményt. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.