Hirdetés

Felbukkant az AMD Ryzen 7 3700U



|

Egyelőre sok a kérdés az új APU körül, de vannak, akik szerint már 7 nm-es lehet az új chip.

Hirdetés

Előkerült az AMD alacsony fogyasztású Ryzen 7 3700U APU-ja, méghozzá ZM370SC4T4MFG_38/22_Y kódnév alatt. Ez a processzor 4-magos és 8-szálas lesz, 2,2 GHz-es alapértelmezett órajellel, ami boost mellett egészen 3,8 GHz-re emelkedik. Vagyis hasonló, mint a 2700U. 

Hirdetés

A GPU-t a UserBenchmark Picassóként ismerte fel, ami egyelőre szintén csak egy kódnév. Máshol ez Radeon RX Vega 10 GPU-ként jelenik meg. A tippek szerint Vega 10 GPU-t kaphatunk, Zen+ vagy Zen2 architektúrával. Egyelőre sajnos semmi nincs megerősítve, de az Informatica Cero által közölt diák szintén arra utalnak, hogy a Ryzen 7 3700U már Zen 2 architektúrára építkezik. Ez azért lenne furcsa, mert a laptopokba való Ryzen chipek le vannak maradva az asztali megoldásokhoz mérten. 

A Picasso kódnév pedig még 2017. szeptemberében jelent meg - valószínűleg egyszerűen a 12 nm-es Raven Ridge-ről van szó. Egyesek szerint valójában 7 nm-es technológiával készül, de ez kevésbé valószínű, elvégre az AMD az üzleti szektorra koncentrál előbb, az EPYC szervermegoldásokkal. Azután jöhetnek az asztali termékek, majd a laptopokba szánt APU-k. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.