Hirdetés

Felbukkant egy 10-magos, 20-szálas Intel Cascade Lake-X HEDT processzor



|

A Glacier Falls platformot erősíti a UserBench adatbázisába felkerült chip.

Hirdetés

A várakozások szerint idén ősszel startol el az Intel Cascade Lake-X HEDT sorozata, emiatt aztán nem meglepő, hogy a mérésekkel foglalkozó oldalak adatbázisába elkezdtek felkerülni az ilyen chipek. A UserBench-nél például egy 10-magos, 20-szálas Cascade Lake-X jelent meg

Hirdetés

Az adatok alapján az egyelőre ismeretlen CPU az Intel Glacier Falls platformjára építkezik, ezúttal 64 GB RAM-mal. A 10-magos, 20-szálas chip alap órajele 3,1 GHz. A boost melletti órajel értékét elhibázták (mert alacsonyabb, mint az alap órajel), vagyis minden bizonnyal korai mintáról lehet szó. A SiSoftware adatbázisában mindenesetre korábban 4 és 4,6 GHz-es órajelekkel jelent meg egy hasonló 10-magos chip. 

Mivel a csúcskategóriás Cascade Lake-X lapkák 18-24 magosak lesznek, ezért ezúttal egy középkategóriás termékről lehet szó. 

A Cascade Lake-X chipek továbbra is 14nm++ gyártástechnológiával készülnek, és feltehetően LGA 3647-es foglalatú, X299-es lapkakészletű alaplapokba lesznek beilleszthetőek. Várhatóan a 6-csatornás memóriát is támogatják majd.

Az Intel Glacier Falls platformra építő Cascade Lake-X szériájának ellenfele az AMD harmadik-generációs Ryzen Threadripper sorozata lesz, elvileg még idén. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.