Hirdetés

Felbukkant egy 12GB-os ASUS RTX 2060-as videokártya



|

A nagyobb memória csomaggal szerelt RTX 2060-as videokártyák lassan megérkezhetnek a boltok polcaira.

Hirdetés

Idén már négy éves az Nvidia RTX 20-as szériája, a lassan évek óta tartó chiphiány miatt azonban még mindig rengeteg olyan játékos van, aki nem tudta lecserélni az erősen korosodó hardverét akár csak egy RTX 20-as, belépőszintű modellre.

Illúzióink ne legyenek, az Nvidia döntéshozói nagyon jól alszanak az elmúlt időszakban is, talán csak azt bánják, hogy nem tudnak még több kártyával még több pénzt keresni. Ettől függetlenül azért néha dobnak egy mentőövet, mint például most a 12GB memóriával ellátott RTX 2060-at, más kérdés, hogy nem igazán látjuk, ez miképpen segíti majd a készlethiányt.

Hirdetés

Mindenesetre a tavaly év végén bemutatott, felturbózott RTX 2060-as első darabja végre feltűnt a vadonban. Az ASUS DUAL-RTX2060-O12G-EVO nevű videokártya 2,176 CUDA maggal és 1,6680MHz-es magórajellel érkezik, ez viszont OC módban akár 1,710MHz-re is felmehet.

A 12GB GDDR6-os memóriák 14Gbps-os sebességre képesek, a videokártya hátulján pedig csak egy 1.4-es DisplayPortot és 2 darab HDMI 2.0-át találunk, hanem egy DVI-D-t is, azoknak, akik esetleg még ezt a régebbi szabványt használnák. Az ajánlott fogyasztói ára 569 dollár, azaz nagyjából 176 ezer forint, azt viszont egyelőre nem tudni, hogy ténylegesen mennyiért kerül majd boltokba.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.