Hirdetés

Felbukkant egy Ampere GPU, ami majdnem 31 százalékkal gyorsabb, mint az RTX 2080 Ti



|

A 3DMark adatbázisában bukkantak fel a rejtélyes Ampere GPU mérési eredményei - az RTX 2080 Ti utódjáról lehet szó.

Hirdetés

Mindenki a következő-generációs videokártyákat várja a gamerek közül, legyen szó az AMD Big Navi vagy az NVIDIA Ampere megoldásairól. A 3DMark adatbázisában nemrég pedig felbukkant egy ismeretlen grafikus vezérlő, ami elvileg Ampere-alapú, és a GeForce RTX 2080 Ti utódja lehet. Legalábbis erre utal, hogy a teljesítménye meghaladja ennek a kártyának a képességeit. 

Hirdetés

Három GA102-es GPU-ról is szó esett nemrég, az egyik 24, a másik kettő 12 és 10 GB VRAM-ot kapott, vagyis ez passzol az RTX 30-szériáról eddig kiszivárgott információkhoz. Az ismeretlen Ampere kártya 1935 MHz-es órajellel dolgozik, a 3DMark Time Spy-ban 18 257 pontot ért el, ami majdnem 31 százalékkal jobb, mint amit az RTX 2080 Ti Founders Edition tud, és 21 százalékkal az MSI RTX 2080 Ti Lightning Z-nél.

Arról csak találgatni lehet, hogy az RTX 3080 / 3080 Ti / 3090 kártyák valamelyikéről van-e szó, de az egyértelműnek kezd tűnni, hogy nagy lesz a generációs ugrás teljesítményben. Ráadásul egyelőre csak korai modellek nem végleges verzióiról érkeznek a szivárgások, a teljesítmény még jobb lehet a megjelenésre. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.