Hirdetés

Feléledhet egy halottnak hitt Apple laptop



|

Az Apple saját chipjével visszatérhet a 12 hüvelykes MacBook, ami ráadásul 20 órán át bírja egy feltöltéssel.

Hirdetés

Elvileg már csak pár hónap van hátra addig, hogy lássuk, milyen lesz az Apple saját tervezésű chipjeivel ellátott első MacBook, amely elvileg nem csak annyival tud többet, hogy a változatlan kinézet és tudás mögött már nem Intel processzor dolgozik. Az külső újjáfargása mellett a szakértők azt várják, hogy az új chip segítségével feléled egy régi, közkedvelt almás laptopvariáns is.

Hirdetés

Természetesen ismét meg nem nevezett, bennfentes forrásokra hivatkozva írnak arról a Mac-közeli portálok, hogy az Apple Silicon chipekkel együtt visszatér a 2019-ben nyugdíjazott 12 hüvelykes MacBook is. Jelenleg az Apple kínálatában a 13 hüvelykes MacBook Air és Pro a legkisebb modellek (mármint fizikai méretét tekintve), de állítólag javában reszelik a Tonga kódnéven készülő új, még kompaktabb laptopot is.

A kiszivárgott információk szerint az új apróságon USB-C port biztosan lesz (bár a Thunderbolt kifejezés nem hangzik el kifejezetten), és az egész eszköz tokkal-vonóval egyetlen kilogramm tömegnél áll meg - ez majdnem negyed kilóval könnyebb, mint a jelenlegi 13-as MacBook Air és 40 dekát ráver a hasonló méretű MacBook Próra is.

A parányi laptop az A14X processzorra épülhet, és egy olyan akkumulátort kap, amely akár 15-20 órán keresztül is működtetheti a gépet egy feltöltéssel. Ezek azért kifejezetten jól hangzó infók, mert a legutolsó 12 hüvelykes MacBookban a viszonylag lassú Core m3 processzor dolgozott, és az akku üzemideje is megállt 10 óránál.

A mostanában kicsepegő információk között egyébként az is szerepel, hogy 2021-ben jön egy új Apple iMac is, amely nem csak a CPU tekintetében lesz váltás, hanem egy szintén házon belül tervezett GPU-t is kap - ez tehát azt jelenti, hogy a cégnél már előre sikeresnek ítélik a saját processzorra váltást és hasonló terveket szőnek a grafikus vezérlők terén is.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.