Hirdetés

Feleslegesen aggódnak a Navi miatt az AMD-rajongók



|

Újabb Navi videokártyák bukkantak fel, aggasztóan alacsony órajelekkel - ennek ellenére nincs miért aggódni.

Hirdetés

Tum Apisak nemrég újabb részleteket osztott meg a Twitteren az AMD Naviról, konkrétan mérnöki mintákról. Az egyik képernyőkép az Ashes of the Singularityben készült, és egy GPU-kódnevet tartalmaz: 7310:00. Ezt a videokártyát Navi 10-ként ismerjük, és márciusban már felbukkant a GFXBench adatbázisában. 

Hirdetés

A másik AMD Navi GPU a 731F:C1, ezt a 3DMarkon belül szúrta ki Apisak. Elvileg ez is egy mérnöki minta, 8192 MB memóriával, 1000 MHz-es órajellel, a memóriabusz pedig 1250 MHz-es órajelet használ. A tippek szerint gyors GDDR6-os memóriát kap ez a modell. 

Az igen alacsony, mindössze 1000 MHz-es órajel miatt az AMD számos rajongója nagyon elkezdett aggódnia. Az emberek attól tartanak, hogy a Navi nem teljesít majd olyan jól, mint azt a legtöbben várják, főleg az olyan riválisokhoz mérten, mint az NVIDIA GeForce RTX 20-széria vagy éppen a GeForce GTX 1660 Ti. 

Több szakértő is rámutatott azonban, hogy ezek csak mérnöki minták, és a Navi GPU-k megjelenésekor már biztosan jóval magasabb órajelekkel számolhatunk. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.