Hirdetés

Felfoghatatlanul erős Mac-eket mutatott be az Apple, és egy olyat is, amire már régóta vágytunk



|

M3 még nincs, de az M2 processzort tovább turbózták - a legerősebb gépekbe már ez kerül.

Hirdetés

Sokat mond, hogy az Apple még mindig kínálatában tartja a 2020-ban debütált, M1-es chippel szerelt MacBook Airt - a cég saját gyártású chipje olyan erős lett, hogy a második generációs változat kiadása sem volt teljesen indokolt még, és nincs sok értelme a harmadik generációt bemutatni. Évekig boldogan használhatjuk még az M1-es gépeket, az M2-eseket meg még tovább, nem is számítottunk arra, hogy a cég új processzorral áll elő.

Azért egyet mégis mutatott: bemutatkozott az M2 Ultra, az SoC-család legerősebb tagja, ami a Mac Studio és Mac Pro új változatában dübörög - tehát egyértelműen professzionális felhasználásra szánják.

Hirdetés

Lehet még fokozni

Második generációs, 5 nm-es gyártástechnológiával készült, lényegében két M2 Max chipet kapcsoltak össze, így azok együttes erejét kapjuk. 134 milliárd tranzisztor dolgozik rajta, ami közel 20 milliárddal több, mint az M1 Ultrában, az egyesített memória pedig 192GB-os kapacitást támogat, 800 GB/s-os sávszélesség mellett. A 24 CPU-magból 16 nagy teljesítményű, a maradék 8 pedig energiatakarékos, így 20%-kal erősebb az M1 Ultránál, miközben a GPU-ból választhatunk 60- vagy 76-magosat akár 30%-os teljesítménynövekedésért.

Az M2 Ultrát két gép fogja használni, és ezzel a teljes Mac-termékcsalád Apple chipre váltott Intelről. Az egyik a Mac Studio, a kompakt erőgép, ami M2 Maxszal és M2 Ultrával is kérhető, a másik pedig az M2 Ultrás Mac Pro, ami 3x olyan erős, mint inteles elődje. Hazai árakkal hamarosan jelentkezünk.

A legjobb 15"-es laptop - állítólag

Ahogy azt sejteni lehetett, végre debütált a MacBook Air 15,3"-es változata, ami a 13"-es modell dizájnját örökölte, de nagyobb, erősebb, és tovább bírja szusszal. Ebben egy alap M2 működik (8-magos CPU és 10-magos GPU, 16-magos Neural Engine-nel, 100 GB/s-os memóriasávszéllel és akár 24 GB egyesített memóriával), akkumulátora egy töltéssel akár 18 órán át is bírja, Liquid Retina kijelzője 500 nites fényerővel virít, és 1 milliárd színt képes megjeleníteni. Passzív hűtéses, mint az alap Air, ám annál többet kínál hangzásban hathangszórós rendszerével. Mindössze 11,5mm vastag, és csak 1,5 kg. Portokból két Thunderboltot találhatunk rajta a Magsafe töltőcsatlakozó és a jack mellett, színekből pedig asztroszürkét, ezüstöt, csillagfényt és éjfeketét választhatunk.

Az Apple arra alapozza, hogy ez a legjobb 15"-es laptop, hogy a legkelendőbb Core i7-tel és Intel Xe-vel szerelt gépnél kétszer gyorsabb, és akkumulátorral is dupla annyi ideig bírja. Árakkal később frissítjük a cikket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.