Hirdetés

Felgyorsítják az új 3D NAND flash technológiák fejlesztését



|

Az új technológiákkal a magasabb árak és alacsonyabb termelés egyaránt fenntarthatóak, vagyis emelkedni kezdhet a NAND flash-alapú adattárolók ára.

Hirdetés

A Digitimes jelentése szerint a NAND flash chipek gyártói felgyorsítják a 120 és a 128 rétegű 3D NAND technológiák fejlesztését, így az erre építő adattárolóknak a sorozatgyártása már 2020-ban elindulhat. 

Hirdetés

Márciusban már az SK Hynix is szétküldte a 96-rétegű 4D NAND flash lapkáinak a mintáit, a Toshiba és a Western Digital pedig már tervezi egy ideje a 128-rétegű technológia startját. Ez utóbbiak TLC eljárásra építenek, növelik a sűrűséget, és kerülik azokat a problémákat, amelyek a QLC technológiánál fennállnak. 

Miért kell felgyorsítani a következő-generációs NAND flash technológiát fejlesztését? A piacon még mindig óriási a túlkészlet, leginkább a 64-rétegű technológiából. 

Az újabb technológiákkal a gyártók magasabb átlagárakat és alacsonyabb gyártási mennyiséget tarthatnak fenn, aminek hála a készletek csökkenhetnek, a NAND flash-alapú termékek vételárai pedig emelkedhetnek. Így a gyártók helyrebillenthetik a piacot, amelyen mostanában egyre jobb üzlet volt SSD-t vásárolni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.