Hirdetés

Félhet az Intel és az Nvidia, hatalmas bevásárlást tartott az AMD



|

35 milliárd dollárért vásárolta fel a Xilinx nevű chipgyártót az AMD, az üzlet az Intel és az Nvidia számára is fenyegetést jelent.

Hirdetés

Az AMD történetének legnagyobb felvásárlását hajtja végre, 35 milliárd dollárt fizet ugyanis a Xilinx nevű chipgyártóért.

Az üzletet 2021 végén véglegesítik, és ezzel az Intel és az Nvidia is rosszul járhat, ugyanis az AMD sokkal erősebb lesz a jövedelmező adatközpont-piacon.

Többek között erőforrások és mérnöki erő tekintetében is nagy előnybe kerül az AMD, ráadásul új területeken is megvetheti a lábát, például az FPGA chipek piacán. 

Hirdetés

A Xilinx ugyanis a világ legnagyobb FPGA-gyártója. Ezek a chipek lapkaszinten programozhatóak újra, így hasznosak a hadipar, a repülőipar számára, illetve a CPU-dizájn kialakításakor a gyár nélküli gyártók, mint az AMD és az Intel, szintén ezekre hagyatkoznak a hibák megoldása és fejlesztések során. 

A programozható FPGA-k ezen felül kulcsfontosságúak a kiterjedt és stabil 5G-s infrastruktúra létrehozásában, vagyis az AMD ebből a piacból is hasíthat magának.

A legjobban pedig az Intelnek kell félnie a dologtól, mert bár utóbbi megvette az Alterát, a Xilinx nagyobb névnek számít a FPGA-piacon, így most az AMD ezen a fronton is előnybe került. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.