Hirdetés

Felkavarhatja a mobilpiacot az AMD Ryzen C7 mobilos lapkája



|

Előkerültek az okostelefonokba szánt AMD Ryzen C7 rendszerchip specifikációi.

Hirdetés

A Samsung és az AMD tavaly kezdtek egy együttműködésbe, amelynek keretében okostelefonokba való chipeket raknak össze, AMD RDNA 2 grafikával. Valamikor 2021-ben érkezhet meg ennek a gyümölcse, elsőként új Samsung mobilokban. Arra már korábban fény derült, hogy az AMD GPU igen erős lesz, és a Qualcomm által használt jelenlegi megoldásokat a földbe döngöli. 

Hirdetés

Most viszont előkerültek egy új AMD rendszerchip specifikációi - ez androidos mobilokba lenne beépítve. A Ryzen C7-ről van szó, amely nagyon ígéretesnek tűnik, és felkavarhatja a mobilpiacot. 

A Ryzen C7 ugyanis egy 5 nm-es SoC, két Gaugin Pro maggal, amely az új ARM Cortex-X1-re épít. Van két Gaugin mag is ARM Cortex-A78 alapokon, továbbá négy Cortex-A55. Ezek 3, 2,6 és 2 GHz-en dolgoznak. A GPU négy RDNA 2-alapú magot kapott, 700 MHz-en operál, és 45 százalékkal teljesít túl az Adreno 650-en. Ezzel pedig komoly ellenfelet kaphat a Snapdragon 875. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.