Hirdetés

Felrúgják a GeForce- és a Radeon-uralmat az Intel Xᵉ videokártyák



|

Tényleg komolyan gondolja az Intel, hogy felborítja a dedikált videokártyák piacát. 2020-ban jönnek az Intel Xᵉ grafikus vezérlők.

Hirdetés

Nemrég derült ki, hogy az elmúlt 10 év legnagyobb újdonságát jelentik majd a 10 nm-es Ice Lake processzorok az Intel számára - mindez a Sunny Cove architektúrának és a Gen11-es integrált grafikának lesz köszönhető. Az Intel azonban komolyan gondolja azt is, hogy felborítja a dedikált videokártyák piacának jelenlegi berendezkedését. 

Hirdetés

Az Intel tehát nem csak a professzionális szektort és az üzleti piacot szolgálná ki, hanem a fogyasztóit is. Vagyis véget vetne az NVIDIA GeForce és az AMD Radeon uralmának. 

2020-ban érkeznek az Intel Xᵉ grafikus vezérlők, és elvileg a belépőkategóriában, a középkategóriában és a csúcskategóriában is lesz alternatívája az NVIDIA és AMD videokártyákra az Intelnek. 

Az üzleti szektorba szánt GPU-k teljesítménye a hírek szerint még nagyobb lesz, az Intel ugyanis az adatközpontokba is betörne, és megdöntené az NVIDIA Tesla, valamint az AMD Radeon Instinct termékek uralmát. A grafikonok alapján a fő cél a jövedelmező adatközpont-üzletág, de a fejlesztések eredményeit a gamerekkel is megosztja majd az Intel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.