Hirdetés

Feltámasztaná a DOS-os játékokat a PC Classic



|

A 99 dolláros PC Classic alapvetően olyan, mint egy NES Classic, csak éppen DOS-os játékokra van kihegyezve.

Hirdetés

Az elmúlt egy-két évben óriási népszerűségnek örvendnek a klasszikus játékrendszerek apró replikái. Ott van például a NES Classic, amit a SNES Classic, a C64 Mini, a Neo Geo Mini vagy a PlayStation Classic követtek. De mi a helyzet a PC-vel? 

Hirdetés

Ha minden jól megy, akkor hamarosan elérhetővé válik a 99 dolláros PC Classic is. Az apró Unit-e nevű cég kifejlesztett egy működő prototípust, és november végén vagy december elején közösségi finanszírozási kampányt indít. 2019 tavaszán vagy őszén aztán a PC Classic eljut a támogatókhoz. 

A PC Classic elég kincsi ahhoz, hogy elférjen a kezünkben, ráadásul úgy néz ki, mint egy klasszikus számítógép mini kiadásban. Még jobb, hogy az MS-DOS-ra írt játékokat tudja futtatni, támogatja a joystickokat (egy jár is majd hozzá), a billentyűzeteket és az egereket. 

Az apróságon három USB port lesz, komponens és HDMI csatlakozók a régi és a modern TV-khez, illetve SD-foglalat is akad a Bluetooth-támogatás mellett. 

A DOSBox és a Raspberry Pi házasításával persze hasonló eredmény érhető el, de ehhez a PC Classichoz legalább 30 játék jár, beállítva, tehát semmilyen ügyeskedésre nem lesz szükség. Csak be kell dugni a tévébe az eszközt, és jöhetnek az 1980-as és 1990-es játékok. 

A retró ház mellett meglepetés, hogy a cég a játékfejlesztőktől licencelt verziókat akar beszerezni a játékokból. Később pedig SD-kártyákat is értékesítene, további játékokkal, vagyis nem csak az fut majd rajta, amit gyárilag leszállítanak. Persze ez az egész csak akkor igaz, ha sikerül elég pénz gyűjteni. Reméljük igen, hiszen egyedi házat tervezni és játékokat licencelni nem olcsó mulatság. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.