Hirdetés

Feltekerhető kijelzős laptop tervét védette le az LG



|

Telefonok terén ugyan az Oppo beelőzte a céget a technológiával, de számítógépek terén az LG-nél a lépéselőny.

Hirdetés

A mobilipar lassan de biztosan kezd ráébredni, hogy nem növelhetik évről évre a telefonok kijelzőjét anélkül, hogy át ne essenek azzal a táblagép kategóriába. Éppen ezért most a teljes szegmens megpróbálja megoldani a változtatható méretű kijelzők problémáját. Emiatt találunk egyre több kinyitható képernyős eszközt, és a jelek szerint a feltekerhető lesz az új csapásvonal.

Azonban egy hasonló áttörésből nem csak a telefongyártók profitálhatnak, hiszen az összecsukhatóság kompaktásgot eredményez, mely más hordozható eszközök esetében is fontos szempont. Az LG ezért védette le az első feltekerhető képernyőjű laptopját.

Hirdetés

Noha a telefonok esetében az Oppónak sikerül először előállni a technológiával, az LG nem hagyta, hogy a laptopok terén elhappolják előlük a dicsőséget. Az általuk benyújtott szabadalom szerint, az eszköz képernyője 13,3 és 17 inch között tudja változtatni a méretét.

A technológia kicsit egy vetítővászonra hasonlít, melyet igény szerint tudunk kitekerni, ha éppen szükségünk van rá. A hasonlóság viszont itt meg is áll, hiszen a képernyő természetesen strukturálisan merev marad, tehát megáll magától.

Emellett a szabadalomhoz mellékelt képek alapján a gép touchpadje és billentyűzete is összehajtható lesz, így összecsukott mérete a hagyományos laptokpoknál lényegesen kisebb.

Persze fontos kiemelni, hogy nem minden szabadalom jut el a gyártósorokig, de ha a telefonoknál képesek sikeresen alkalmazni a feltekerhető képernyők technológiáját, akkor az később a laptopok terén is jó szolgálatot tehet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.