Hirdetés

Feltekerhető kijelzős laptopot villantott az MWC-n a Lenovo



|

Az összehajtható X1 Fold után most még merészebbet álmodtak a mérnökök.

Hirdetés

Ami korábban a gamer laptopok piacán az Acer volt, az most az üzleti gépeknél a Lenovo: a vállalat egyre vadabb ötletekkel áll elő, és olyan futurisztikus megoldásokat alkalmaznak, amelyeket eddig csak sci-fi mozikban láttunk. A héten Barcelonában rendezik az MWC-t, ahol természetesen a vállalat is képviselteti magát, és egy újabb kocepciót mutattak be a nagyvilágnak.

A feltekerhető, vagy inkább szétcsúsztatható laptop egyelőre csak egy proof-of-concept modell, vagyis semmi garancia nincs rá, hogy valaha is piacra dobják jelen formájában, de a helyszíni beszámolók alapján egy elég kidolgozott koncepcióról van szó. A 12,7"-os, 4:3-as képarányú kijelzőt egyetlen gombnyomással transzformálhatjuk egy sokkal magasabb, 15,3"-os panellé.

Hirdetés

Az így kapott 8:9-es képaránynak köszönhetően egymás fölött kényelmesen elfér két 16:9-es ablak, nézzétek meg mindezt a gyakorlatban:

A Lenovo szerint az X1 Foldot is elsősorban álló módban használták a vásárlók, hiszen tartalomfogyasztáshoz és gyártáshoz, kódoláshoz és általános multitaskingnál is ez az előnyösebb. Az Android Authority videóján működés közben is megnézhetjük a gépet, melynek megjelenésével kapcsolatban egyelőre nagyon szűkszavúan nyilatkozott a Lenovo.

Az idén érkező termékeiről viszont egészen sokat lehet tudni, olvasd el itt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.