Hirdetés

Feltörték az MSI rendszerét, vigyázz, milyen szoftvert töltesz le!



|

A BIOS firmware mellett más adatokhoz is hozzáfértek a támadók, a vállalat óvatosságra intette a vásárlóit.

Hirdetés

Folyamatos támadás alatt állnak nemcsak a szoftvercégek, hanem a legnagyobb hardvergyártók is, gyakorlatilag havi szinten kell beszámolnunk arról, hogy újabb globális vállalat tűzfalait törték fel és adataihoz fértek hozzá a hackerek. Nemrég az elsősorban laptopokban utazó MSI is áldozatául esett egy ilyen kibertámadásnak, amit egy zsarolóvírusokkal operáló csapat vállalt magára.

A támadók 4 millió dollárt követelnek, amit ha nem kapnak meg, minden adatot közzétesznek a neten. A Bleeping Computer értesülései szerint a támadók bizonyíthatóan hozzáfértek MSI forráskódokhoz, BIOS firmware-hez, privát kulcsokhoz, és több mint 1,5 terabájt adathoz, ami rövid úton felbukkanhat a neten.

Hirdetés

Természetesen ilyen esetben az jelenti a veszélyt, hogy valakik tovább módosítják ezeket, és  hitelesnek tűnő forrásból aztán mások már fertőzött programokat töltenek majd le a netről. 

Az MSI arra kérte a vásárlóit, hogy BIOS és UEFI frissítéseket szigorúan csak a gyártó oldaláról töltsenek le. A vállalat közleménye szerint a hétköznapi operációt nem különösebben érintette a támadás.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.