Hirdetés

Felvásárolja az Intel SSD-üzletágát az SK Hynix



|

9 milliárd dollárért az Intel teljes NAND flash memóriás üzletágát átveszi az SK Hynix.

Hirdetés

Több pletyka után a dél-koreai SK Hynix végül hivatalosan is megerősítette, hogy egy 9 milliárd dolláros üzlet keretében felvásárolja az Intel teljes NAND memóriás és adattárolós üzletágát, így az SSD-s ágazatát is. Az üzlet keretében az ostyákkal foglalkozó divízió és egy kínai üzem is az SK Hynix kezébe kerül. A legtöbb emberben egyből felmerült a kérdés, hogy mi lesz az Intel Optane SSD-meghajtókkal a jövőben? 

Ezeket megtartja az Intel, ugyanakkor eddig sem voltak teljesen a saját termékei. Az Optane meghajtókat az Intel és a Micron közösen fejlesztik ugyanis, és a gyártásért teljes egészében a Micron felel. 

Hirdetés

Az üzlet jelenleg a hatóságok jóváhagyására vár, az Intel és az SK Hynix arra számítanak, hogy a jövő évben fejeződik be a felvásárlás. Az Intel nagy átalakuláson megy keresztül, hiszen tavaly például a mobilos modemekkel foglalkozó üzletágát adta el az Apple-nek. A cég szerint a mostani tranzakció segít majd nekik, hogy célzottan hajthassák végre a befektetéseiket. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.