Hirdetés

Felvásárolná az Intel egy részét az Apple



|

Az Apple állítólag továbbra is az Intel 5G-s modemekkel foglalkozó részlegének a felvásárlását fontolgatja.

Hirdetés

Április közepén az Apple és a Qualcomm megállapodtak az 5G-s együttműködésről, amelynek hála a jövőbeli iPhone készülékekbe 5G-s Qualcomm modem építhető. Ez meglepő fordulat volt, hiszen a két fél hosszas jogi vitában volt egymással, és úgy tűnt, hogy az Apple leginkább az Intellel dolgozik majd együtt 5G-s fejlesztésen terén. 

Hirdetés

A bejelentéssel egyszerre az Intel elmondta, hogy kiszáll az 5G-s modemek piacáról. Ezt az üzletágát azonban többen is megvennék, bár eddig konkrét neveket nem említettek. 

A The Information szerint mindenesetre az Apple azonnal felvette a kapcsolatot az Intellel, hogy felvásárolná a vezeték nélküli modemekkel foglalkozó divíziót, de az Intelnek idő kellett, hogy megbecsülje az 5G-s portfólióját. Az Intel akkor kezdett az ágazatban, amikor 1,4 milliárd dollárért 2011-ben megvette az Infineont. Ez utóbbi cég több iPhone-generációt is kiszolgált modemekkel. 

A hírek szerint amennyiben az Apple megvásárolhatja az Intel 5G-s részlegét, akkor ez lesz az Apple valaha volt legdrágább felvásárlása. Ha így lesz, az Apple-nek valószínűleg akkor is szüksége lesz 3-4 évre, hogy saját 5G-s modemmel álljon elő. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.