Hirdetés

Felzabálja a NAND-készleteket az Apple



|

A Samsunghoz fordult az Apple, miután az SK Hynx és a Toshiba együtt sem voltak képesek elég memóriát szállítani.

Hirdetés

Az Apple az előrejelzések szerint 50-60 millió iPhone 8-at szállít majd le az idei év végéig, ezzel az eladott iPhone-ok száma 224,7 millió lehet. Természetesen az iPhone 8 mellett a normál verziókra is nagy lesz a kereslet, ami azt jelenti, hogy az Apple beszállítói hihetetlen méretű megrendeléseknek örülhetnek. 

Hirdetés

A jelek szerint azonban a gyártók folyamatosan növekvő kereslete miatt továbbra sincs elég alkatrész, főleg memória. 

A legutóbbi jelentés alapján az SK Hynx és a Toshiba együtt sem képesek kiszolgálni az Apple igényeit, egyszerűen nincs elég NAND chip az iPhone-okhoz, a két cég 30 százalékkal kevesebb memóriát ad az Apple-nek, mint kellene. 

Hogyan reagált a helyzetre az Apple? Megkereste a Samsungot, és onnan is rendelt NAND flash chipeket. A Samsung stabil szereplő az ágazatban, folyamatos beruházásokkal és rekordnyereségekkel. 

A 3D NAND chipeknél a memóriacellák rétegezve kerülnek egymásra, ami nagyobb kapacitást és kisebb fizikai helyigényt garantál. A technológia úttörője a Galaxy S6 volt, de az iPhone 7-ben már 48-rétegű chip van. Az iPhone 8-ba 64-rétegű 3D NAND kerülhet, az SK Hynx 72-rétegű chipeket szállítana hamarosan. 

Egyelőre további konkrétumok nincsenek, az okostelefon-piac azonban tovább zabálja a gigabájtokat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.