Hirdetés

Fényképeken egy állítólagos AMD bányászkártya, aggódhatnak a játékosok



|

Még kevesebb GPU juthat a hagyományos felhasználóknak, ha hihetünk a kiszivárgott fotóknak.

Hirdetés

A régóta tartó videokártyahiányhoz sajnos már régen hozzászokhattunk, elfogadni viszont továbbra is nehéz a dolgot, hiszen a többszörös áron kínált példányok is pillanatok alatt tűnnek el a polcokról, míg a bányászoknak valahogy bőven jut belőlük.

Most pedig tovább borzolhatja a kedélyeket, hogy egy élelmes cég már az AMD egyik vágyott modelljének átfaragásával szűkítheti a kínálatot.

Hirdetés

Az alábbi fotókat egy névtelen kínai olvasó juttatta el a VideoCardz portálhoz, azt állítva, hogy azokon egy Big Navi-22 alapú bányászvas látható. A kártya állítólag 39,6 MH/s sebességgel termeli a digitális javakat, s a ventilátor hiánya alapján passzív hűtésű szerverekhez szánják.

Ezenkívül a 8 pines csatlakozók hátoldali elhelyezése is arra utal, hogy nem hétköznapi fogyasztókat célzó termékkel van dolgunk. A  PCIe konnektor környékén pedig kiszúrhatunk egy XFX-logót, így ez a konkrét kártya valószínűleg nem az AMD-től származik, hanem egy utángyártott csodát "tisztelhetünk" benne.

A VideoCardz szerint a burkolat alatt a tavasszal bemutatott Radeon RX 6700 XT, vagy annak laptopos változata, a 6700M rejtőzhet,  a játékosok kiszolgálása helyett bányász-zombiként végezve be földi pályafutását. A fotókról szintén beszámoló TechRadar megkereste az AMD-t az ügyben, ám a cikkünk megírásáig nem reagáltak a pirosak.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.