Hirdetés

Fogynak a készletek, drágul a GeForce GTX 1080 Ti



|

Egy érdekes piaci jelenség keretében az figyelhető meg, hogy a GeForce GTX 1080 Ti drágább lesz, mint a GeForce RTX 2080.

Hirdetés

A GamersNexus forrásai szerint egyre nehezebb lesz megtalálni a boltok polcain a GeForce GTX 1080 Ti videokártyákat. A készletek folyamatosan csökkennek, és a háttérben egyértelmű ok húzódik. A feltételezések szerint az NVIDIA leállíthatta a grafikus vezérlő termelését. 

Hirdetés

Ez azonnali hatást gyakorolt a kártyák áraira, amelyek az elmúlt napokban világszerte emelkedésnek indultak. Mindez azért nagyon fontos, mert aki nem vágyik az RT-részre, annak a GeForce RTX 2080 teljesítményben nem igazán hoz előrelépést a GeForce GTX 1080 Ti-hez mérten, a tesztek szerint. Az új modell magas vételára miatt tehát vállalható, sőt, remek alternatíva lett a GeForce GTX 1080 Ti, és sokan ezzel szeretnék feldobni a konfigurációjukat. 

A gond az, hogy lassan a legolcsóbb GeForce GTX 1080 Ti is drágább, mint egy GeForce RTX 2080. A Pascal szériás csúcskártya alapvetően az RTX 2080 közvetlen ellenfele, és nemrég még olcsóbb volt. 

Mivel az áremelkedések nem állnak meg, ezért egyesek szerint hasonló sors vár a GTX 1080, GTX 1070 és GTX 1070 Ti vezérlőkre is a következő hetekben. A vásárlók félelmét tovább táplálja, hogy az RTX 2080 Ti-vel folyamatosan gondok akadnak, sőt, egyes kártyák be is dobják a törölközőt. Vagyis az új modell kevésbé vonzó jelenleg, főleg, hogy a Microsoft is visszahívta a szoftveres alapokat biztosító nagy Windows-frissítését. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.