Hirdetés

Föld körüli pályára állították az első 6G műholdat



|

Kína 12 másik műholddal egyetemben küldte a világűrbe az egyébként széles körben továbbra sem elterjedt 5G utódját.

Hirdetés

Valószínű, hogy az 5G technológia körüli felhajtásról csak az nem hallott, aki önkéntes technológiai remeteséget vállalt. A hálózati technológia következő generációját gőzerőkkel kezdték el kiépíteni a telekommunikációs cégek, azonban a lefedettség egyelőre meglehetősen hiányos.

Lehet vitatkozni azon, hogy egészséges-e vagy sem az 5G (egyelőre úgy tűnik, semmilyen hatással nincs a szervezetre), azonban mind tudjuk: sem az üzlet, sem a technológiai fejlődés nem lassít le pusztán az aggályok miatt, így Kína nemrég Föld körüli pályára állította az első 6G-s műholdat is.

Hirdetés

A kilövésre azért került sor, mert így szeretnék megkezdeni a technológia tesztelését. Fontos kiemelni, hogy a telekommunikációs cégek és kormányok még évekre vannak attól, hogy megállapodjanak a 6G technológia standardjairól, specifikációiról, így bőven lehetséges, hogy végül teljesen másként működik majd az új típusú hálózat, mint a most szolgálatba állított műhold esetében.

A szatellitet 12 másik kíséretében lőtték ki a Menetelés-6 nevű hordozórakétával, Kína Sanhszi tartományából. A műholdat olyan technológiákkal is felszerelték, mely a mezőgazdasági termelést veszélyeztető katasztrófák és erdőtüzek megelőzésében segíthet.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.