Hirdetés

Folytatódik a processzorhiány



|

Az Asustek ügyvezetője szerint 2019 második negyedévében is tovább folytatódik majd a processzorhiány.

Hirdetés

Az Intel az elmúlt hetekben nem csak a gyártástechnológia fejlesztésével küszködik, hanem a meglévő termékeinek a gyártásával is. A 14 nm-es processzorokból egy ideje komoly hiány mutatkozik a piacon, a CPU-k vételára pedig kilőtt. Ez részben annak köszönhető, hogy az Intel a kilencedik-generációs Core processzorokra és a 14 nm++ technológiára állítja át az erőforrásokat. A hivatalos kommunikáció szerint a készlethiány oka egyszerűen a nagyon magas kereslet. 

Hirdetés

Bár egyes modellek vételárai egyes helyeken mérséklődtek, az árak továbbra is magasabbak, mint a konkrét processzorok megjelenésekor. 

Jerry Shen, az Asustek Computer ügyvezetője nemrég arról beszélt, hogy a processzorhiány a következő hónapokban is folytatódik, illetve, hogy az még 2019 második negyedévében is tart majd. Az Asustek emiatt elég rossz helyzetbe került, ráadásul a helyzeten nem segít Amerika és Kína kereskedelmi háborúja sem, illetve a kiélezett harc Európa laptoppiacán. 

Az Intel megpróbálta megoldani a felmerült problémát azzal, hogy a Core és a Xeon CPU-k gyártására koncentrált, de a helyzet nem sokat változott, ráadásul a belépőmodellekkel különösen nagy a gond. Az Intel egyébként igyekszik tartani a szállításokat a szerver- és gamerpiacon, emiatt az Asustek gamergépeinek eladásaira nem volt nagy hatással a processzorhiány. Az Intel pénzügyi eredményeire viszont annál inkább. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.