Hirdetés

Fontos dolgot árult el a Noctua a Ryzen processzorok hűtéséről



|

A hőcsövek állása nem befolyásolja a hűtést ezeknél a chipeknél, de a légáramlás talán igen.

Hirdetés

Egy ideje vannak pletykák, amelyek szerint az AMD Ryzen 3000-es processzorokra helyezett hűtők orientációjától függően drámai mértékben eltérhet a processzorok hőmérséklete. 

Hirdetés

A tippek szerint mindez a hűtőborda hőcsöveinek elhelyezkedése miatt lehetséges, és a normál felhelyezési pozícióban állítólag csökken a hatékonyságuk. 

A Noctuának elege lett a szó-beszédből, ezért állást foglalt az ügyben. Az osztrák cég szerint a hőcsövek orientációja nem számít. 

Ennyivel azért még nincs vége. A Noctua elvégezte a saját tesztjeit, és a cég szerint bár a hőcsövek elhelyezkedése nincs hatással a hűtésre, ugyanakkor elképzelhető, hogy az egyik irány jobban illeszkedik, mint a másik. A hűtési teljesítményt mégis az elrendezés miatti légáram megváltozása befolyásolhatja, ami logikus. 

Végeredményben ugyanakkor egyáltalán nem kell komolyabb hűtési problémáktól tartani, így a szakértők szerint akinél jelentős eltérések adódtak, az valószínűleg elsőre hibásan szerelte fel a hűtőegységet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.