Hirdetés

Foveros-alapú hibrid processzort villantott az Intel



|

Az ARM big.Little megközelítésére építkezik az Intel Foveros-alapú, x86-os hibrid processzora.

Hirdetés

Az Intel az utóbbi napokban nagyon igyekezett bizonyítani, hogy a következő években több mint versenyképes lesz a processzor- és videokártya-piacon. A házon belül tervezett újdonságok egyike az új hibrid, x86 chip is, ami a jelek szerint az ARM big.Little megközelítésére építkezik

Hirdetés

A hibrid processzor egyetlen csúcsteljesítményű Sunny Cove magra építkezik, ezt négy darab kisebb Atom mag kíséri. A lapkát az Intel a Foveros gyártástechnológiával készíti, és mindössze 12 x 12 x 1 milliméteres a chip. A helyigényt még tovább csökkentik a POP jellegű memóriadizájnnal. 

Az új Intel chipek elsősorban alacsony fogyasztást igénylő környezetekben bukkanhatnak majd fel, a készenléti fogyasztás 2 mW, a normál pedig 7 watt lehet. Mindehhez 5-magos dizájn, 64 számítási egység és Gen11-es grafikus vezérlés társul. 

Jim Keller szerint az Intel jelenleg is teszteli az elképzelés előnyeit, és a jövőben számos termék bukkanhat fel, ami ilyesmire építkezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.