Hirdetés

Nyílt forráskódú és viszonylag olcsó a FreeMesh WiFi-rendszer



|

150 dollárba kerül a FreeMesh rendszer, ami egy routert és két node-ot tartogat mesh jellegű konfigurációban.

Hirdetés

Az elmúlt néhány évben egyre népszerűbbek a mesh WiFi rendszerek, és szinte már minden gyártó kínál ilyen megoldást. Ezekre viszont jellemző, hogy általában elég drágák, hiszen kettő vagy több eszközt kell megvásárolni. 

Hirdetés

A FreeMesh egy különleges, nyílt forráskódú és egyben olcsó alternatíva. 150 dollárért egy router és két node jár a nyílt forráskódú rendszerrel, ami az OpenWRT-n alapszik. 

A legolcsóbb hasonló mesh WiFi-csomag talán a TP-Link Deco M5, de igazából az is drágább. Az OpenWRT-képes routerekre pedig bár elméletileg flashelhető otthon nyílt forráskódú firmware, de mindenképp jobb, ha ez lőre van telepítve. 

Az ötlet egyébként itt is az, hogy a WiFi hálózatot nagyobb területre terjesztik ki, a router kerül egy szobába, a node-okat pedig szét kell szórni a jobb sebességhez és lefedettséghez. Az elsődleges router persze gyorsabb processzort kapott, illetve ezen van négy gigabites Ethernet port is. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.