Hirdetés

Frissebb gyártástechnológiával érkezhetnek az asztali AMD Ryzen 4000 processzorok



|

A legutóbbi jelentések szerint jól haladtak a fejlesztések, ezért 5 nm+ technológiával készülnek az asztali Ryzen 4000 CPU-k.

Hirdetés

Abban minden szivárogtató egyetért, hogy az AMD asztali Ryzen 4000-es processzorai a Zen 3 architektúrára építenek, és még idén befutnak. A legutóbbi hírek szerint azonban mégsem a 7 nm+ gyártástechnológiával készülnek ezek a lapkák. A fejlesztések olyan jól haladtak, hogy a Digitimes szerint az AMD inkább már átállt az 5 nm+ technológiára, és annak segítségével dobná piacra az asztali Ryzen 4000 chipeket 2020 végén vagy 2021 elején. 

Hirdetés

A megjelenéssel kapcsolatban maga az AMD is kitért rá korábban, hogy még 2020-ban szeretné ezeket a lapkákat piacra dobni. Sokan találgatnak, hogy vajon a Computexen debütálhatnak-e a CPU-k, illetve megérkeznek-e a 2021-es CES időpontjáig. 

Miközben a legutóbbi hírek 5 nm+ technológiára való átállást emlegetnek, addig több szakértő is arra figyelmeztet, hogy kezeljék óvatosan ezeket az állításokat a rajongók. Még ha a Huawei-ra szánt kapacitás egy része fel is szabadulna a TSMC-nél, akkor sem valószínű, hogy ilyen rövid idő alatt 5 nm-re tudnának váltani egy korábban megtervezett menetrendet. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.