Hirdetés

FSP CMT230: A hatlövetű



|

Fontos a külső, de az észszerűség legalább ugyanennyire, hát még a belső és a rejtett adottságok. Ja igen, nem társkereső tanácsokat osztunk, hanem mutatunk valamit, ami nagyon jó szolgálatot tehet neked.

Hirdetés

Szívet melengető az érzés, amikor új számítógép elé ülhetünk le: a rendszer kiismerése, megbarátkozás az új funkciókkal, a hardver finomhangolása és a sok-sok szoftveres tuning mind izgalmassá teszi ezeket a pillanatokat. De nem mindig engedhetjük meg magunknak, hogy lecseréljük régi gépünket és valljuk be őszintén, erre nem is mindig van szükség, pláne akkor nem, amikor több komponens ára is irreálisan magasan tanyázik (rád gondolunk, VGA kártya, RAM és SSD). Ha ilyenkor is szeretnéd átélni ezt a jó érzést, és azért jobbá, szebbé tenni gépedet, frissítsd mondjuk a házadat, ami nem csupán szépészeti kezelésnek tudható be - több szempontból is jót teszünk számítógépünkkel és magunkkal.

Hirdetés

 

FSP CMT230

A belépőszint és a középkategória hajszálvékony határán egyensúlyoz az FSP legújabb számítógépháza, a CMT230. A cégnek van ennél olcsóbb, 100-as szériája és drágább, 3-as és 5-ös családja is, ezek közé ékelődik be a CMT230. A tervezésnél több, modern és újszerű megoldással is találkozhatunk, miközben a készítők nem feledkeztek el azokról sem, akik akár 3-4 generációval ezelőtti PC-jüknek keresnek új házat. Az ATX méretű, midi-ATX ház alapvetően a klasszikus vonalakat követi, így az üveg helyett nem teljes méretű a plexi oldallap. Ez a szerelésnél mindenképpen előny, az alsó szekcióban kényelmesen elrejthetjük a kábeleket és a rondább komponenseket (például merevlemezek).

Az előlap műanyag - többek közt a barátságos ár miatt is - de a két ventilátor megkapta a kötelező porszűrőt, illetve extraként még világítást is. Ezek felett régi ismerőst köszönthetünk, két 5,25"-os meghajtó helyet, ahová előlapi kártyaolvasó-panelt vagy optikai meghajtót, esetleg HDD-dokkolót szerelhetünk. Ismét egy szinttel feljebb lépve az előlapon, modern kínálat fogad az előlapi csatlakozók között. Régebben a két USB port volt az általános, az alsó kategóriában pedig az USB 3.0 is nagyon lassan terjedt el. A CMT230-nál szerencsére nem spóroltak, a két USB 2.0 mellett két USB 3.0-t is kapunk, így rengeteg perifériát kapcsolhatunk kényelmesen gépünkre. Mielőtt belenéznénk a ház belsejébe, fontos még megemlíteni a nagyméretű, gumírozott talpakat is, amelyek elnyelik a vibrálást, így asztalon sem fog zavaróan búgni a PC-nk.

 

Hűtés kimaxolva

A plexi ablakos oldallapot leszedve feltárul előttünk a koromfekete ház belseje. Az alsó tápegységes elrendezéshez kétkamrás elosztás tartozik, ami segít a kábelek kényelmes és elegáns elvezetésében és a szellőzésben is. Az 5,25"-os egységeket rövid sín rögzíti, így marad hely bőven a hosszú videokártyáknak.

A CMT230 egyik erőssége a szellőzés. A két első ventilátort egy gyárilag szerelt harmadik egészíti ki hátul, amely szintén világít. A felső, porszűrős részre, illetve az előlap mögé azonban 280 mm hosszúságú vízhűtő radiátorokat is beszerelhetünk, így hiába a barátságos ár, a CMT230-cal felsőkategóriás gamer PC-t is építhetünk. Ha vízhűtésben nem gondolkodunk, az sem gond, a CPU hűtő torony akár 179 mm magas is lehet, emellett hat ventilátort szerelhetünk a házba a tökéletes légáramlás érdekében. Természetesen felül is porszűrőt találunk, hogy gépünk belseje ne porosodjon, ezt pedig mágnesesen rögzítették, így tisztítása egyszerű és kényelmes.

A kábelezés nagy részét az alsó kamrában elrejthetjük, az alaplaphoz és a felső komponensekhez vezető zsinórokat pedig az alaplaptartó lemez mögötti részen, egyszerűen megoldhatjuk - a szükséges helyeken pedig mindenhol ott találjuk a kábelkivezető nyílásokat.

A merevlemezeket az alsó kamrában rejthetjük el jól szellőző helyen a ház elejében, az SSD-ket pedig a felső kamrában, az alaplaptartó lemez elején és hátulján. Csupán attól függ, hová csavarozzuk fel, hogy szeretnénk-e látni, vagy teljesen elrejtenénk a Solid State Drive-unkat kábelezéssel egyetemben.

A CMT230-as házban szépen összemosódik a régebbi, bevált technológia a modern megoldásokkal, mindezt pedig igen barátságos áron szerezhetjük be, így új PC építésekor és felújításnál is jó választás ez az új FSP kocka.

 

Ár: 14 500 Ft

Web: hopp.pcworld.hu/14382

Forgalmazó: Expert Zrt., JTC Kft.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.