Hirdetés

Energia szünet nélkül, minden szinten



|

Az FSP-nek minden nagyságrendben akadnak jóféle szünetmentes tápjai, de mostantól már magyar szervizpartnerük is van, hogy az ügyfelek kiszolgálása is szünetmentes legyen.

Hirdetés

Ha áram van, minden van - de talán minden PC World olvasó ismeri azt az érzést, amikor hirtelen mégsem lesz áram, és akkor... nos, akkor tényleg nincs semmi. Hacsak nincs egy jóféle szünetmentes tápunk. Persze lehet azt is mondani, hogy a saját akkuval rendelkező laptopok és mobil eszközök korában ez már nem akkora probléma, pedig bőven van még asztali gép, szerver, nem is beszélve a hálózati eszközökről és kiegészítőkről, amik azonnal "megérzik", ha elfogy az éltető elektromosság.

Hirdetés

Nincs áram? Vagy csak koszos?

Az áram nem csak azzal büntethet minket, hogy valamilyen okból elszáll, így pedig elvész a nem mentett munkánk. Elektromos hibák vagy épp egy közeli villámcsapás miatt torzulhat is az alapesetben biztonságos szinuszhullám, akár rövid, de erős "tüskéket" okozva, amelyek képesek az érzékeny alkatrészeket processzortól alaplapon át a merevlemezig teljesen tönkretenni. Az otthoni használatra tervezett NanoFit eszközökön az akkuhoz kapcsolódó három aljzat mellett három olyan tápcsatlakozót is találunk, amelyek nem terhelik az UPS tápját, ellenben további eszközök számára biztosítanak túlfeszültségvédelmet. Emellett két USB töltőportot, valamint modem és hálózati eszközök túlfeszültségvédelmére szolgáló két RJ45 csatlakozót is találunk a "dobozokon". A kisebbik, 600-as modellen LED sor, a 800-as nagy testvéren LCD kijelző tájékoztat az eszköz állapotáról, utóbbit a PC-n futó szoftverről is vezérelhetjük.

Tiszta áram, rendes cég

Az EUFO Line-Interactive modellek 1,1kVA és 3kVA közötti terhelésre adnak megoldást, ezért az FSP több munkaállomás, rack szerver és hálózati eszközök védelmére ajánlja. Az iroda elrendezéséhez alakíthatjuk önálló torony, vagy rackbe szerelt kivitelben, a pozíciójához pedig az LCD kijelző állása is alkalmazkodik. A mikroprocesszorral vezérelt rendszer azonnal reagál az áram bármilyen jellegű változására, az eszközök biztonságát és hosszú élettartamát pedig az UPS-ekből érkező "tiszta szinuszos" áram garantálja.

A CUSTOS 9+ sorozat már online rendszerű, ebben tehát a beérkező áram minden esetben először az akkumulátorokon halad át. Ezáltal nincs szükség átkapcsolásra az áram megszűnése vagy torzulása esetén, így száz százalékos biztonságban lehetnek a vállalat szerverei és eszközei. Az 1kVA és 10kVA között terhelhető modellek kiváló, 0,9-es energiaátvitellel rendelkeznek, ráadásul akkumulátoraikat működés közben is cserélhetjük, egyes modellekből pedig párhuzamos módban többet is használhatunk egyszerre, ha az összes terhelés megkívánja.

Forró drót a segítséghez

De mi a helyzet akkor, ha nem az árammal, hanem az FSP szünetmentesekkel történik valami? Mostantól ezzel sincs gond, hiszen a cég partneri szerződést kötött a profi szakembergárdával rendelkező SOS UPS Ambulanciával, így gond esetén őket lehet keresni a +36 1 236-3060-os telefonon, a +36 1 349-6721-es faxszámon, vagy az sosups@sosups.hu címen.

Róluk beszéltünk

Szóval kinek melyik UPS-családot érdemes választania a kínálatból? Egyetlen mondattal jellemezve íme a cikkben is említett három sorozat!

Nano Fit

Ezt az offline UPS családot választhatod a munkaállomások és otthoni vagy kisirodai hálózat védelmére: az akkus táp mellett ráadásul a túlfeszültségtől is megóv.

EUFO

Kis- és középvállalatok esetében már szerverek vagy több munkaállomás védelméről kell gondoskodni, ez a gyors és megbízható sorozat jelenthet jó megoldást.

CUSTOS 9X+

Szerverszobák és adatközpontok védelmére ez az online megoldás az ideális: a jó energiahatékonyságú eszközöket ráadásul igény szerint párhuzamosan is használhatjuk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.