Hirdetés

Furcsa limit lesz az AMD Renoir chipekben



|

Az AMD Renoir mobilos chipek visszafoghatják a GeForce RTX 2060 Supernél erősebb GPU-kat.

Hirdetés

Az Igor's Lab hozzájutott az AMD Renoir mobilos chipek első hiteles platform-blokkdiagramjához, amely alapján a dedikált GPU-k ilyen lapkánál kizárólag nyolc PCIe 3.0 sávhoz férnek majd hozzá, ami pedig lekorlátozhatja az erősebb GPU-kat. Igazából már egy GeForce RTX 2060 Supert is. A korlátozás nem érvényes az asztali AM4-es lapkákra, csak a mobilos platformra, amely energiahatékonysági okokból alkalmazza ezt a nyolcsávos korlátozást a dedikált GPU-nál. 

Hirdetés

A rendelkezésre álló sávszélesség legjobb esetben egy GeForce RTX 2060 Supernek elegendő, és ez meg is magyarázza, hogy miért ez jelenti a csúcsot a Renoir-alapú gépeknél. A szakértők szerint ez akár meg is fordíthatja az utóbbi idők trendjeit, és az Intel megint teret nyerhet a laptopok mezőnyében, főleg a csúcskategóriában. A Tiger Lake ugyanis 16x sávokat biztosít majd a dedikált GPU-nak. 

Az AMD-nek ezek alapján egy méltóbb utódra lesz szüksége, ha a felsőkategóriás gamerlaptopok világában ki akarja ütni az Intelt a nyeregből. A Renoir számára pedig marad a mainstream piac, és a költségek csökkentése az átlagos gamerek számára - számukra viszont nagyon jó ajánlatnak ígérkezik. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.