Hirdetés

Furcsa módon lepleződött le az AMD Radeon RX 6500 XT



|

A pirosak legújabb videokártyája a Lenovo T5-ös gamer PC-jében debütál majd.

Hirdetés

Úgy tűnik, hogy a jövő év eleje a legdurvább kártyákra pályázók mellett a belépő szintű videokártyára vágyóknak is jó időszak lesz, hiszen nem csak a 3090 Ti válik elérhetővé 2022 első negyedévében, hanem érkezik például az RTX 3050 is. Várható volt, hogy az AMD is villant majd valamit a gyengébb kategóriában, arra viszont nem számítottunk, hogy ezt a bejelentést a Lenovo teszi majd meg.

Hirdetés

A cég a gamereknek szánt Legion T5 számítógépével együtt tulajdonképpen lerántotta a leplet az AMD legfrissebb GPU-járól is, a Radeon RX 6500 XT-ről. A videokártya 4 GB GDDR6 videómemóriával rendelkezik majd, amit egy HDMI 2.1 és egy DisplayPort 1.4a porton keresztül hasznosíthatunk. Ugyan a memória méretéből kiindulva világos, hogy FHD fölé nem érdemes tervezni vele, a kártya egészen 7680x4320-ig (60Hz-cel) minden felbontást támogat majd.

Külön jó hír, hogy a 6500 XT elvileg nem lesz hatékony kriptobányászatban, kiváltképp Ethereumban. A TDP-jét kicsivel 75W fölé saccolják és az RX 5500-zal szemben, az új modell már az RDNA 2-es architektúrára épül majd.

Amit még biztosan tudunk, hogy a kártya 7nm-es technológiával készül, 1024 stream processzor kap rajta helyet, a memóriája azonban manapság már alacsonynak mondható 64-biten működik majd, 14 Gbps órajellel, ami 112 GB/s-ra lesz képes.

A legfrissebb spekulációk szerint a CES 2022 alatt kaphatjuk meg az első hivatalos információkat az AMD-től, a kártya pedig valószínűleg ezzel el is rajtol majd január közepe tájékán.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.