Hirdetés

Gamerekre szabott gépekkel és perifériákkal jelentkezett a Dell



|

A frissen bemutatott Dell hardverek között találunk laptopokat és PC-ket, RGB-vel bőségesen ellátott billentyűzetet és villámgyors képfrissítéssel kecsegető monitorokat is.

Hirdetés

Aki a közeljövőben tervezi lecserélni jelenlegi konfigurációját egy újabbra, mely nem hallat halálsikolyokat, amint egy frissebb megjelenésű AAA játékkal kell megbirkóznia, annak vigyázó szemét érdemes lehet a Dell felé vetnie. A gyártó ugyanis most kifejezetten a játékosoknak készített hardverekkel jelentkezett, amik ráadásul árban sem karistolják a kizárólag SpaceX rakétával megközelíthető magasságokat.

Hirdetés

Dell G7 15 és G7 17 laptopok

A G7 széria a gyártó legminőségibb pénztárcakímélő megoldása a gamereknek, akik szeretik magukkal hurcolni a játékállomásukat. Mindkét gép bővelkedik RGB-ben, hogy az emberek már messziről láthassák, nem hétköznapi felhasználóval állnak szemben. Persze nem csak külsőre impozánsak a G7 laptopok, hiszen mind a 15, mind a 17 colos modellben 10. generációs Intel processzorok ketyegnek, melyek választéka az Intel Core i5-10300H-nál kezdődik, és egészen Core i9-10885H-ig tart.

Videokártyák terén is könnyedén válogathatunk a kategóriák közül, hiszen belépő szinten egy Nvidia GTX 1650 Ti-t kapunk, de ha komolyabban a zsebünkbe nyúlunk, akkor egy RTX 2070 Max-Q-ig mehetünk fel a G7 15 esetében, és egy RTX 2070 Superig, ha a G7 17 a szívünk választottja. A kijelző 1080p-s felbontásnál kezdődik 144Hz-es frissítéssel, de a 300Hz is opció. Mindkét laptop esetében 1430 dollár a gyártó által ajánlott kezdő ár; a megjelenésük június 29-re várható.

Dell G5 gaming PC

Ahogy a fenti laptopok, úgy a G5 PC is 10. generációs lapkákat rejt majd az állítható színeket felsorakoztató RGB-s ház alatt. Egy asztali PC esetében értelemszerűen szélesebb a választék, így Intel Core i3-10100-től Core i9-10900K-ig válogathatunk a processzorok között. Videokártyák terén is bőven akad tér a személyes preferenciák kiélésének, ugyanis az AMD Radeon RX 5600 vagy az Nvidia GeForce GTX 1650 a belépő szint, viszont aki ennél erősebb GPU-ra vágyik, az csak az Nvidia felhozatalából válogathat, abból viszont az RTX 2070 Superig bezárólag.

Ki- és bemenetek terén is rendesen el van látva a masina, ugyanis találunk rajta egy jack fülhallgató és mikrofon portot, két USB 2.0-t, egy USB 3.0-t, és egy USB 3.1 Type-C-t is. Mindehhez a gyártó egy aránylag megfizethető, 749 dolláros kezdő árat párosított. 

Alienware AW410K billentyűzet

Az AW410K-val jutunk el az igazi RGB őrülethez, hiszen ilyen téren ez a billentyűzet minden igényt kielégít. Nem ez a helyzet a média gombokkal, ugyanis azokat kizárólag az FN és a funkció billentyűk kombinációjával érhetjük el, tehát aki hozzászokott egy hangerőszabályzó görgőhöz, annak nem feltétlenül lesz ideális választás ez a klaviatúra.

Azoknak viszont, akik egy viszonylag kompakt billentyűzetet keresnek, ami nem foglalja el a fél íróasztalt, de akad rajta médiaszabályzó, ráadásul a szivárvány összes árnyalatában tündököl, remek vásár lehet. Már csak azért is, mert kifejezetten megfizethető árat szabott meg hozzá a Dell, így mindössze 90 dollárt kérnek érte.

Dell 27" monitorok

Két új kijelzőt is villantott a gyártó, melyek számot tarthatnak az egyszeri játékos figyelmére. Az olcsóbb modell a Dell 27 S2721HGF, mely a full HD felbontását egy VA panelen keresztül képes produkálni 144Hz-es képfrissítéssel. A gördülékeny játékélményt az 1 milliszekundumos Motion Picture Response Time (MRPT) biztosítja. Találunk rajta két darab HDMI 1.4 portot, valamint 1 DisplayPort 1.2-t is, ráadásul a fejhallgatónak akad egy jack kimenet. Talpazatának hála a magasságot és a dőlésszöget is könnyedén állíthatjuk. 

A sík képernyős Dell 27 S2721DGF ezzel szemben egy QHD IPS panelt kapott, mely 165Hz-es képfrissítést tesz lehetővé. Hajlított testvéréhez hasonlóan ez is egy AMD FreeSync Premium kijelző, mely megkapta az  NVIDIA G-Sync Compatible minősítést is. Fényerőben is jobban teljesít rokonánál, valamint képes valós 1 milliszekundumos GTG válaszidőre. Portok terén is bőségesebb kínálatot találunk, a másik modellnél felsoroltak mellett ugyanis kapott még 4 downstream USB 3.0-t és egy upstream USB 3.0-t, kiegészítve egy jack-hangkimenettel is. 

A hajlított modell augusztus 21-én debütál világszinten, 280 dolláros fogyasztói áron, míg sík képernyős testvére július 28-án kerül a boltokba, és 570 dolláros árcédulát akasztott rá a Dell.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.