Hirdetés

GDDR6-os memóriát kapnak az NVIDIA Volta videokártyái



|

A részletekről egyelőre nem sokat tudni, de az SK Hynix szállítja majd a GDDR6-os memóriát az NVIDIA-nak.

Hirdetés

Az NVIDIA következő GeForce videokártyái már a Volta architektúrára építkeznek, és minden jel arra utal, hogy már GDDR6-os memóriát kapnak. A részletek erősen homályosak, ugyanakkor a GDDR6-os memóriát az SK Hynix szállítja majd az NVIDIA-nak, miután nemrég megkötötték az üzletet. Az SK Hynix részvény-árfolyama a hír hatására 6 százalékkal emelkedett. 

Hirdetés

Azt egyelőre nem tudni, hogy az NVIDIA minden új grafikus vezérlőjénél beveti-e majd a GDDR6-os memóriát, vagy a GDDR5X-hez hasonlóan csak néhány csúcskategóriás videokártya élvezheti mindennek az előnyeit. 

Az SK Hynix katalógusa szerint egy 8 gigabites (1 GB) GDDR6-os memóriachip 14 Gbps-os sebességre képes 1,35 volton, illetve 12 Gbps-ra 1,25 volton. Mivel az NVIDIA már a GDDR5X-nél is elérte a 11 Gbps-ot, ezért vélhetően az előbbi lehetőséget vette célba. 

A memória mennyisége ugyanakkor olyan téma, ami miatt sokan aggódnak. Ha az SK Hynix legsűrűbb chipje 8 gigabites, akkor a GV104-es GPU (a GP104 utódja) valószínűleg a 256 bites memóriabusza mellett maximum 8 GB memóriát kaphat. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.