Hirdetés

GDDR6-os memóriával készül a Samsung



|

36 darab CES 2018-as díjat ítéltek a Samsungnak, amely hamarosan egy 8 TB-os, következő-generációs SSD-vel is előrukkol a GDDR6-os memória mellett.

Hirdetés

A Samsung összesen 36 CES 2018-as innovációs és dizájndíjat gyűjtött be, és ennek alkalmából nem csak a már piacon lévő termékeiről beszélt, hanem néhány újdonságról is, amik a közeljövőben várhatóak. 

Hirdetés

Ezek között van a GDDR6-os memória, amely a Samsung szerint a következő-generáció leggyorsabb és legalacsonyabb fogyasztású DRAM-ja. 

A GDDR6-os memória 16 Gbps-mal dolgozza fel a képeket és videókat (64 GB per másodperces I/O sávszélességgel), ami másodpercenként nagyjából 12 teljes HD DVD-t jelent. Mivel az új DRAM 1,35 volton is képes üzemelni, ezért számos előnyt nyújt a mai grafikus memóriákkal szemben, amelyek 1,5 volton üzemelnek, 8 Gbps-mal. 

A Samsung beszélt egy következő-generációs SSD-ről is, ami szerverekben lesz meghatározó, és nem csak 8 TB-os kapacitást kínál, de 0,5 PB per másodperces I/O-sebességeket garantál, mindössze 30,5 x 110 x 4,38 milliméteres méretben. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.