Hirdetés

Itt egy névjegykártya, ami linuxos számítógép is egyben



|

George Hilliard névjegykártyájának darabja 3 dollár - de egy ilyen névjegykártya linuxos PC is egyben.

Hirdetés

Bár manapság egyre kevesebben veszik le a szemeiket az okostelefonjukról, a névjegykártyák még mindig nem tűntek el, sokszor kényelmes a használatuk. Sokan pedig igyekeznek még ötletesebb megoldásokkal előállni. 

Hirdetés

Itt van például George Hilliard, akinek a névjegykártyája egyik oldalról klasszikus: az elérhetőségi adatai és a nevei is rá vannak nyomtatva. A másik oldalról viszont egyedi nyomtatott áramköri lapka is van rajta, Allwinner F1C100s rendszerchippel, ARM9-es processzorral, 32 MB RAM-mal és 8 MB flash tárhellyel. 

Az apró névjegykártya igazából egy teljes értékű számítógép, Linux 5.2 kernellel és néhány előretelepített alkalmazással és játékkal. Kijelző persze nincs, de USB port és Linux USB Gadget keretrendszer-támogatás igen: tehát a számítógép USB portjához csatlakoztatva a rendszer 6 másodperc alatt bebootol. Ismeretlenek bootolható USB-kulcsát persze jobb soha nem csatlakoztatni egy számítógéphez, de más a helyzet, ha bízunk az illetőben. 

Hilliard esetében azért is telitalálat egy ilyen névjegykártya, mert ő egy beágyazott rendszerekkel foglalkozó mérnök, aki hardvert és szoftvert tervez linuxos környezetben. Egy ilyen névjegykártya 3 dollárba kerül egyébként, ami névjegykártyáért drága, linuxos számítógépért viszont nem sok. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.