Hirdetés

Gesztusvezérléssel irányítható az új szelfidrón



|

Egy dobozos üdítő méreteivel vetekszik a DJI Spark drónja.

Hirdetés

A DJI a világ legnagyobb drónvállalata, amelynek a Spark nevű újdonsága nem csak a legolcsóbb, de az egyik legérdekesebb termékének is számít. 

Hirdetés

A 499 dolláros Spark nagyjából negyedkilós, és egy dobozos üdítő méreteivel vetekszik. Napi és spontán használatra, hordozhatóságra tervezték. Okostelefon és kontroller nélkül is megoldható az irányítása, méghozzá gesztusvezérléssel. A drón felismeri a felhasználó kézmozdulatait, és annak megfelelően mozog. Le is tud így szállni. 

50 kilométer per órás sebességgel tud közlekedni, de sajnos csak 16 percet bír egy feltöltéssel. Ezután tölteni kell (microUSB-n is lehet), vagy akkut cserélni. A nagyobb és drágább Mavic 27 percet bír, a GoPro Karma 20-at. 12 megapixeles fotókat és full HD-s videókat készít. 

Ez persze nem tartja vissza a vásárlókat - a Gartner elemzőinek a becslése alapján a személyes használatra vásárolt drónok piaca 2,8 milliárd dollárt ér idén. A DJI eközben együttműködik az FAA-vel, és a drónok teljes használatához regisztrációra kötelezi a vásárlókat. Így megfelelőek lesznek a frissítések is, amelyek távol tartják a drónokat az elzárt légi területektől. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.